”Det är fortsatt ett krisläge”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningschefen Per Modin menar att kulmen inte är nådd ännu för översvämningarna i Kristinehamn. Det kraftiga regnvädret i natt har orsakat mycket stora skador.

– Ett 20-tal villor på Stensta och Strandområdet har fått sina tomtytor bortspolade, säger Per Modin stf räddningschef.

Det går ännu inte att överblicka alla skador, men vattenmassorna gör att det har varit stopp i tågtrafiken mellan Stockholm-Oslo, cirka 100 meter järnväg vid Kristinehamn är underminerad. Ett tåg fick evakueras vid Ölme i dag. Tågen körs nu med reducerad hastighet och det innebär förseningar.

Översvämningar i Kristinehamn

Flera vägar har också stora skador. E18 genom Kristinehamn är helt avstängd mellan Solbackenmotet och Mariebergsmotet. Väg 26 är avstängd vid Solbackenmotet samt i höjd med väg 603 söder om Kristinehamn.

Trafik på E18 mellan Karlskoga och Karlstad hänvisas köra väg 237 och 63 via Filipstad, uppger Trafikverket. Inne i centrala Kristinehamn är endast Västerbron öppen för trafik.

Många källare har fått in vatten, bland annat vid Marieberg där det har bildats som en stor sjö mellan husen. På konstmuséet har man pumpat källaren och inga föremål har skadats. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Kristinehamn

Mer i ämnet