Doris får förlängt

Uppdaterad
Publicerad

Vårdhunden Doris, som har sommarjobbat på Ruds servicehus, får förlängd anställning. 

I somras fick vårdhunden Doris anställning på Ruds servicehus och satsningen har varit lyckad.

– Absolut, hon har varit en bra sommarvikarie. De flesta som träffar Doris lyser upp och känner sig mycket bättre, säger Anneli Sjögren, enhetschef på Ruds servicehus.

Doris är en certifierad vårdhund som tränats speciellt  för att tillsammans med en specialutbildad vårdhundstränare hjälpa till inom vården.

Enligt Annelie Sjögren blir de boende både gladare och lugnare av Doris, som också varit med vid gångträning och koordinationsträning med boll. Doris anställning gick egentligen ut den sista augusti men nu har hon fått förlängt till sista januari. Tanken är nu att Doris även ska besöka andra äldreboenden i kommunen.

– Hon kommer utgå härifrån Rud men förhoppningen är att fler ska få ta del av de positiva effekter som Doris bidrar med, säger Anneli Sjögren.

Doris arbetar tillsammans med sin matte Linda Ljungqvist som är undersköterska. Men medan Linda får lön på traditionellt sätt får Doris sin betalning på annat vis.

– Doris får mat och leksaker i lön, säger Anneli Sjögren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.