Tidemand snabbast på första sträckan

Uppdaterad
Publicerad

Värmländskt i topp när den första specialsträckan i Rally Sweden avgjordes på Färjestad.

I kväll kördes rallyts första superspecialsträcka, på Färjestads Travbana i Karlstad. Å det var två värmlänningar som var särskilt nöjda med starten på tävlingen.

Först ut på Färjestads travbana var Pontus Tidemand i duell mot norrmannen Anders Gröndahl.

SwedenRally2015

Tidemand, som i år kör i WRC2, steget under värstingklassen, körde mycket bra. Så att han slog Gröndahl med 2,5 sekund och det var en glad och lättad Tidemand som inlett tävlingen.

– Det var riktigt gött. Jag har alltid missat lite på travet när vi har kört här tidigare år så det var så jädra skönt.

I samma klass gjorde även Fredrik Åhlin från Hammarö bra ifrån sig på travbanan, även han vann sin duell, mot norrmannen Eyvind Brynildsen. Även här blev det värmländsk seger med 2,5 sekunders marginal.

– En mycket bättre start i år. Det var inga konstigheter. Jag vågade inte riktigt lita på fästet i början och tog det lite väl lugnt. Andra varvet hittade vi lite mer rätt.

Tidemands tid skulle visa sig vara så bra att ingen av WRC-förarna, trots betydligt vassare bilar, kunde slå honom på SS1. Norrmannen Mads Östberg, var 3 tiondelar efter Tidemand och tredje bästa tid hade fransmannen Sebastien Ogier.

Resultat från sträckan hittar du här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SwedenRally2015

Mer i ämnet