Efterspel efter protestaktion

Uppdaterad
Publicerad

Efter en anonym anmälan från en polis kommer Justititekanslern, JK, undersöka hur ledningen på polismyndigheten i Värmland agerade när poliserna genomförde en protestaktion för högre löner i juni i år

I ett brev som skickats från stabschefen till underställda chefer inom polismyndigheten i Värmland uppmanas cheferna att dokumentera missnöjesyttringar bland personalen och rapportera dessa till närmaste chef.

I mejlet står följande ”Om missnöjesyttringar förekommer bland din personal ska detta dokumenteras och rapporteras till din närmaste chef.”

Det, menar den anonyma anmälaren, är att betrakta som åsiktsregistrering.

I anmälan riktar polisen också skarp kritik mot det klimat som han anser råder på polismyndigheten när det gäller att fritt kunna uttrycka sina åsikter.  Polisen skriver bland annat att han känner rädsla inför sina chefer som han menar härskar genom att söndra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.