Stopp i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det är stopp i tågtrafiken mellan Hallsberg-Oslo och Karlstad-Göteborg. En nedfallen ledning gör att tågen nu står stilla.

Det är för närvarande stopp i tågtrafiken mellan Kil, Karlstad och Kristinehamn på grund av ett elfel.  Både tågen till och från Stockholm, Göteborg och Oslo påverkas.

– Det har kommit uppgifter om att en elledning hänger ner över spåret någonstans och vi vågar inte köra tågen utan att veta vad det är för något, säger Lennart Hellsing på Trafikverket.

Felet upptäcktes vid halv sextiden på fredagen och det är oklart när det kan vara avhjälpt.

Enligt information till resenärerna kommer trafiken i Kristinehamn i gång tidigast vid midnatt i kväll. SJ meddelar att det är svårt att få fram ersättningsbussar.

– Vi har informerat alla resenärer på de tåg som står stilla och alla som uppgett mobilnummer har vi SMS:at, säger Mårten Dunér, presstalesman på SJ.

Vid 21-tiden visste man att 13 tåg och cirka 1 800 resenärer är drabbade.

– Vi kommer att se till att alla drabbade ska få full ersättning för biljettkostnaden, säger Mårten Dunér.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.