Enade politiker i Årjäng

Publicerad

”En enad kommun från Sillerud till Östervallskog.” Det är den nya Årjängsledningens mantra nu när skolfrågan inte längre dominerar dagordningen.

Idag presenterade sig Årjängs nya ledning. Det är den nya alliansen med Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna, som förenat sig med Socialdemokraterna till en kommunledning. Tillsammans ska man jobba för industriraggning, mer EU-bidrag och fler bostäder i kommunens tätorter.

Fyra partier med stabil majoritet i ryggen ska styra Årjäng de närmaste fyra åren och blåsa liv i en kommunpolitik som varit lamslagen av den infekterade skolfrågan.

– Den stora majoritet vi har nu ger ju en god grund att bygga på. Vi har hanterat den största motsättningen som var skolfrågan och kommit fram till att så här ser det parlamentariska läget ut och vi hanterar den därefter, säger Daniel Schützer (S).

– Nu har vi framåt och jobba och satsa offensivt för Årjängs kommun.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.