Skogs och Persson klara för Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Backen Tomas Skogs och forwarden Johan Persson är Färjestads två nyförvärv som presenterades idag.

– Det känns jättespännande att vara här. Ett nytt steg i min karriär och jag ser fram emot det här äventyret i Färjestad BK, säger Johan Persson till Färjestad.

Fostrades i Mora  

Persson fyller 25 år i år spelade som ung i Mora där han bland annat hade Färjestads ungdomsansvarige Peter Johansson som tränare på hockeygymnasiet. Försvararen Tomas Skogs spelade senast i Örebro och Leif Carlsson anser att han är en rutinerad spelare vars styrka sitter i defensiven.

”Inspirerande”

Tomas Skogs ser fram emot spel i Färjestad och ser det som inspirerande.

– Ytterligare ett kliv i min karriär. Man vet vilka krav och förväntningar som ställs på spelare som kommer hit. Här går man för guld och det ska bli kul att få vara en del av den satsningen, säger Skogs till Färjestad BK.

Kontraktet med Johan Persson är skrivet på 1 år/tryout och kontraktet med Tomas Skogs är på två plus ett år.

Klara för spel i klubben inför nästa säsong sen tidigare är den norske landslagsmålvakten Lars Haugen och den amerikanske centern Robbie Earl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.