Nils Holgersson återvänder

Favorit i repris

Uppdaterad
Publicerad

11 000 personer såg den allra första Nils Holgerssonuppsättningen i Rottneros. I år, 15 år senare, har årets uppsättning blivit den största succén någonsin. 25 000 personer har sett föreställningen.

Och nu står det klart att Nils Holgersson återvänder även nästa år. Västanå teater börjar sälja biljetterna till nästa års föreställningar redan till helgen.

– Den största anledningen är att så många blivit besvikna över att inte få biljetter och vi vill ge dem en chans att se den här föreställningen, säger teaterchefen och regissören Leif Stinnerbom. Många vill också se om den, för det har varit en sådan stor succé.

70 procent av publiken kommer utifrån och norrmännen har ökat starkt i antal. Sviker värmlänningarna?

– Nej, jag tror att de tänker att ”den spelas hela sommaren och jag har tid på mig”, men då har biljetterna varit slut.

Till och med ekonomin har varit god i år. Ett femtiotal fullsatta föreställningar, soligt sommarväder, glada besökare och en ensemble som jublar över att få fortsätta med Nils Holgersson nästa år har gett teaterchefen anledning att se riktigt nöjd ut i sommar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.