FBK-spelare anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads Jesper Jensen har tillsammans med Modo-spelaren Marko Kauppinen anmälts till Disciplinnämnden efter gårdagens match.

I mötet borta mot Modo fick FBK:s Jesper Jensen matchstraff bara två minuter in i matchen. Jensen rammade Modos Kyle Flanagan och träffade huvudet. Flanagan fick ledas av isen och kunde inte spela mer under matchen. Situationen dominerade eftersnacket och under torsdagen lämnade Hockeyligans referensgrupp in en anmälan in till Disciplinnämnden.

– Ja, jag kan bekräfta att det har kommit in en anmälan för checking to the head när det gäller Färjestads Jesper Jensen, säger Cattis Zethelius, adjungerad sekreterare i Disciplinnämnden, till Värmlandsnytt.

”Ingen avsikt att skada”

På klubbens hemsida beklagar Jensen att tacklingen tog illa, men han vägrar medge att det var en ful tackling.

– Jag upplever inte tacklingen som ful och hade absolut ingen avsikt att skada honom. Jag upplever det som att när han märker att jag ska tackla honom så ryggar han i sista ögonblicket undan en aning och att tacklingen då tar illa. Jag hade inte en chans att undvika tacklingen och tycker heller inte att den var ojuste, menar Jensen.

Men det var inte den enda grova tacklingen under matchen. Även Modos Marko Kauppinen riskerar avstängning när även han anmälts till Disciplinnämnden efter en crosschecking mot Färjestads Luciano Aquino.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.