Uppsägningen av Hells Angels ”utan verkan”

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommuns uppsägning av Hells Angels hyreskontrakt i Hertsöga gäller inte. Det skriver klubbens juridiska ombud i ett brev till kommunen.

Det var i maj som kommunen köpte klubbhuset när Hells Angels tvingades att sälja fastigheten på en exekutiv auktion. Då fick klubben nio månaders uppsägningstid, men ombudet menar att kontraktet till fastigheten i Hertsöga borde löpa fram till 2021.

Anledningen är att kommunen missade att bifoga en underrättelse i samband med uppsägningen, enligt det juridiska ombudet. Han menar att det innebär att uppsägningen är utan verkan och att Hells Angels tidigare hyresavtal fram till 2021 fortfarande ska gälla.

Försäljning av Hells Angels klubblokal

Kommunstyrelsens ordförande, Per-Samuel Nisser (M) vill inte uttala sig om det stämmer att underrättelsen saknas.

– Det får vi titta vidare på, det rent juridiska, säger han.

Men i grund och botten är han inte förvånad över brevet som klubbens juridiska ombud har skickat till kommunen.

– De kommer att hålla på att krångla, det har vi förutsett.  Men vi kommer inte att ge oss, vi vill inte att de ska vara i Karlstad och i Värmland, säger Per-Samuel Nisser (M).

Stadsjuristen som skrev uppsägningen kommer tillbaka från semestern nästa vecka, och då kommer kommunen titta vidare på ärendet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljning av Hells Angels klubblokal

Mer i ämnet