Flera incidenter senaste veckan

Uppdaterad
Publicerad

Utrymningen efter gaslarmet är inte det enda som hänt på Rudsskolan senaste veckan.

I tisdags var det översvämning som förstörde flera nyrenoverade klassrum. Någon eller några hade proppat igen handfaten på en toalett och lämnat kranarna på.

– Jag kan inte se det som annat än som isolerade händelser, säger David Larsson, rektor.

Gasläcka på Rudsskolan

Kompisarna Amanda Ljung går i nian, hon trivs på sin skola men tycker att allt som händer nu är trist:

– Det kanske bara är otur att allting har hänt just nu. Att det bara är en ren tillfällighet men det är trist för det drabbar så många.

Om det är slumpen eller inte som gör att allt händer just nu är det kanske bäst att låta var osagt. I mars anmärkte Skolverket på studieron och ordningen i vissa klasser. Elever vittnade om lärare som inte upprätthöll ordningsregler och att inget gjordes för att få stopp på elever som misskötte sig. Det här fick skolan att sätta in extra åtgärder. När det gäller trivseln och tryggheten verkar alla ändå överens om att det några få som ställer till det för många.

– Det har jobbats med alla elever på ett jättebra sätt men det är klart i backspegeln kan man önska att man gjort något annorlunda så att det inte skulle bli så här. Det är klart att det är en jätte tragedi för de elever som eventuellt ät inblandade i det här, säger rektor David Larsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gasläcka på Rudsskolan

Mer i ämnet