Flyktingboende stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget flyktingboende för ensamkommande barn i den gamla prästgården i centrala Torsby. Grannarnas protester har fått kommunen att backa.

Det är efter att grannarna fått yttra sig om en en ombyggnad av prästgården som kommunen nu beslutat ändra planerna.

–De är rädda att värdet på deras egna fastigheter ska minska om verskamheten ändras i prästgården. Något jag inte riktigt kan förstå säger Ann-Cathrine Järåsen (S) kommunalråd i Torsby kommun. 

Kommunen har redan ett boende för ensamkommande flyktingbarn i det gamla elevhemmet vid Stjerneskolan. Kanske kommer det nu att byggas ut istället för de planerade platserna i prästgården. För avtalet med migrationverket står fast.

–Det finns ett stort tryck på kommunerna att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Det är fullt på de förläggningar som samlar upp i Sverige och vi tänker ta vårt ansvar och ställa upp med sex nya platser, säger Ann-Cathrine Järåsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.