Förlust trots Pogges storspel

Uppdaterad
Publicerad

Justin Pogge fick inte hålla nollan för tredje matchen i rad – i stället kunde Växjö sno med sig två poäng. Ironiskt nog genom ett mål efter en retur från just Pogge.

Inför mötet med Växjö hade Justin Pogge spikat igen helt mot både HV 71 och Örebro. Och kanadensaren visade att formtoppen satt i även mot Växjö.

Nu var mötet i Karlstad inte någon blixtrande drabbning där gästerna skapade mängder av målchanser, men ett par gånger tvingades Pogge till smått omöjliga räddningar. Inte minst tidigt i den andra perioden när Växjö pressade på rejält i powerplay. Men nollan var intakt även inför den tredje perioden.

Mål till slut

Till slut skulle det också komma ett mål i matchen – men inte bakom Pogge. Efter att varit

tillbakatrycka länge orkade inte Växjö stå emot. Milan Gulas sköt och via benet på Cory Murphy

letade pucken sig in under Cristopher Nihlstorp fram till 1-0.

Målet kom efter knappa 13 minuters spel och bara två minuter senare skulle Pogges svit ta slut när

Robin Söderquist tryckte in pucken till 1-1.

Sviten stannade därmed på 174 minuter och 32 sekunder utan ett insläppt mål för Pogge. En bra

bit kvar till Alexander Saláks rekord på 204 minuter 47 sekunder – som han noterades för i Färjestad under säsongen 2012-13 – med andra ord.

Reddox avgjorde

Söderquist mål räckte hur som helst till att ta matchen till förlängning. Där klev Cory Murphy fram när han trampade in på högersidan i Färjestads zon och sköt. Justin Pogge räddade skottet med sitt

vänstra benskydd. På returen dök Liam Reddox upp och tryckte snyggt upp det avgörande målet i

nättaket.

Två poäng till Växjö som därmed har tagit åtta av tolv poäng efter uppehållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.