Foto: Björn Larsson Rosvall TT

Fortfarande chans för FBK

Publicerad

Sjundeplacerade Färjestad har fortfarande en teoretisk chans att nå en direktplats till kvartsfinal – men då ska allt gå klubbens väg.

Sexan HV71 har sex poäng och sex måls försprång inför de två sista omgångarna.

Till femteplacerade Örebro skiljer sex poäng och 33 mål.

– Även om det blir play in (kvartsfinalkval) så har vi fortfarande avgörandet i egna händer. För oss började slutspelet i dag, sade Färjestads forwardsstjärna Milan Gulas till NWT efter segern över Modo i lördags.

De två sista omgångarna spelas tisdag och torsdag och kvartsfinalkvalet börjar redan på lördag i bäst av tre matcher. SM-kvartsfinalerna börjar nästa torsdag.

HV71 och Örebro ligger bara en poäng bakom fyran Linköping och tre bakom trean Växjö och det blir full kubbning om att hamna topp fyra för att få hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet.

Det enda som är klart bland de sex främsta lagen är att Skellefteå är seriesegrare.

För lagen mellan sjunde och tionde plats gäller de två sista omgångarna vilket motståndet ska bli i kvartsfinalkvalet. Färjestad (förmodligen) och Luleå (klar som serieåtta) kommer att få möta Djurgården eller Brynäs om de två sista kvartsfinalplatserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.