Frankfurtlinjen får ny rutt

Uppdaterad
Publicerad

Flyget mellan Karlstad och Frankfurt kommer att mellanlanda i Jönköping från och med den 1 mars.

– Flyglinjen går bra och flygbolagen är nöjda med passagerarutvecklingen. Att linjen nu går via Jönköping gör den ännu mer bärkraftig och affärsmässigt stabil, vilket är bra för Karlstad och Värmland, säger Peter Landmark, VD på Karlstad Airport.

Sträckan Karlstad-Jönköping-Frankfurt kommer att trafikeras med större plan som har 49 platser istället för nuvarande 37.

Förändringen innebär att flygtiden förlängs med 30 minuter, samtidigt blir det möjligt att flyga inrikes mellan Karlstad och Jönköping.

Att flygtiden förlängs kommer dock inte påverka anslutningstiderna i Frankfurt, då planet kommer att starta tidigare från Karlstad.

– Det är en stor fördel att kunna ta sig från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen via Frankfurt. Att ha sådana förbindelser från en regional flygplats är unikt, säger Peter Landmark

– Det är väldigt viktigt för kommunens och regionens tillväxt och utveckling att vi har en flygplats med förbindelser ut i Europa. Näringslivet ser flygplatsen som en avgörande faktor för att bedriva verksamhet i regionen och är nöjda med linjen, säger Henrik Lindblom (FP), styrelseordförande Karlstad Airport AB.

Linjen var olönsam

Värmlandsnytt har tidigare rapporterat om att flyglinjen var olönsam och att Karlstads kommun vädjade till Jönköping om hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.