Fyra miljoner hittades i bankfack

Publicerad

Över fyra miljoner kronor i kontanter hittade polisen när de gjorde en husrannsakan i ett bankfack hos Nordea i Karlstad.

Pengarna ska ha stulits av en 24-årig man som arbetade med värdetransporter i Göteborg. Den 24-årige mannen har nu åtalats för att ha stulit pengar från flera av de värdetransporter han utfört. Sammantaget handlar det om närmare 5 miljoner kronor. Mannens medåtalade 27-åriga flickvän ska sedan ha transporterat pengarna vidare till Karlstad, där merparten av dem alltså förvarades i ett bankfack hos Nordea.

Enligt åtalet ska de två ha planerat brotten noggrant. Brotten skedde mellan den 4 februari och den 8 mars i år. Vid en husrannsakan i mannens lägenhet hittades 100 000 kronor i kontanter.

De två åtalas nu i Göteborgs tingsrätt för grov stöld och grovt penninghäleri och riskerar flera års fängelse. De krävs även på nästan 700 000 kronor i skadestånd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.