Jan Bergstam överväger att anmäla Gunnar Glöersen för förtal

”Rovdjursföreningens egen Bagdad Bob”

Uppdaterad
Publicerad

Jägareförbundets jaktkonsulent Gunnar Glöersen går till attack mot Svenska Rovdjursföreningens regionansvarige Jan Bergstam och kallar honom för ”Bagdad Bob” i sin blogg.

I ett blogginlägg från igår anklagar Gunnar Glöersen Jan Bergstam för att misstänkliggöra jägare som vill försvara sina hundar och tamdjur.  I bloggen skriver han bland annat;

”Samtidigt som vi jägare jagar med hjärtat i halsgropen för att skjuta de älgar vi vill och dessutom förväntas skjuta, går Rovdjursföreningens egen Bagdad Bob ut i media och misstänkliggör oss som vill försvara våra hundar eller tamdjur. Rovdjursföreningens propagandaminister, Jan Bergstam, hävdar att förändringen som innebär att det är länsstyrelsens besiktningsmän som först skall kontaktas istället för polisen vid § 28 skjutningar har lett till ”missbruk” av paragrafen. Att den enkla och självklara förklaringen till att fler vargar skjutits med stöd av § 28 är att antalet vargar ökat dramatiskt och att de sprider sig till nya områden bortser Bagdad Bob och Rovdjursföreningen helt ifrån. Inte heller redovisar de att i nästan alla de fall där vargar skjutits med stöd av § 28 har hunden eller tamdjur dessutom bevisligens skadats av vargen/vargarna.”

Överväger att anmäla

Bakgrunden till anklagelsen är den kritik som Rovdjursföreningen riktat mot att allt fler vargar skjutis efter den regeländring som kom i somras och som innebär att man inte längre behöver anmäla till polisen när man skjuter ett rovdjur.

Gunnar Glöersen säger till Värmlandsnytt att han anser att Jan Bergstam vilseleder genom att utelämna viktiga detaljer och därför jämför han honom med diktatorn Saddam Husseins informationsminister.  Jan Bergstam ser allvarligt på Gunnar Glöersens anklagelse.

– Jag överväger en förtalsanmälan och kommer att kontakta åklagare, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.