Sex gripna – stoppades i Grums

Uppdaterad
Publicerad

Misstänks för stöld av 23 bilbatterier och 200 kilo kabel.

Tre unga män, 18 och 23 år gamla, greps natten till onsdagen misstänkta för stöld och otillåten avfallstransport. Bilen de färdades i stoppades vid en fordonskontroll i Grums. Då upptäckte polisen att de hade en stor mängd misstänkt stöldgods i bilen, bland annat 23 bilbatterier, 200 kilo kabel och två datorer.

– När det handlar om så här stora kvantiteter så är det ofta kringresande stöldligor som ligger bakom, säger Tommy Lindh vid Värmlandspolisen.

Satsar extra på kringresande kriminalitet

Efter att det kommit tips från allmänheten om att det försigått omlastningar av stöldgods och liknande vid Nyängsrasta i Grums har polisen satsat extra på kringresande kriminella i Värmland. Det har betalat sig, tips från allmänheten har gjort att polisen kunnat gripa sex misstänkta gärningsmän i södra Värmland under de senaste två dagarna.

Ytterligare två som polisen misstänker vara kringresande brottslingar har gripits i norra Värmland. Under helgen har polisen dessutom gripit fyra unga gärningsmän med lokal anknytning i Årjäng. Dessa ska ha gjort sig skyldiga till bilinbrott.

Var kommer de övriga från?

– Det är i första hand Litauen men också från Ryssland och Vitryssland, säger Tommy Lindh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.