Foto: Bengt Andersson.

Häktad för grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Den 58-åriga kvinna som misstänks för att ha tänt på ett flerfamiljshus i Arvika häktades idag. Hon är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

Det var sent på onsdagskvällen som kraftig rök vällde ur flerfamiljshuset i Arvika. Vittnen ska också ha hört en smäll innan branden startade. Samtliga boende i de 22 lägenheterna evakuerades och ingen ska ha kommit till allvarlig skada.

Stark misstankegrad

Under söndagen hölls häktningsförhandling mot den kvinna som dagen efter branden greps och anhölls av åklagare. Kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, vilket är den starkare misstankegraden. I nuläget finns inga uppgifter om vad kvinnan ska ha haft för motiv till att tända på flerfamiljshuset.

Branden ska ha startat i ett källarförråd. När räddningstjänst kom till platsen upptäckte de ytterligare ett förråd som brann.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.