Christian Nilsson slutar

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju år på golfens europatour slutar Karlstadsbon Christian Nilsson.

– Det är mest för familjens skull. När barnen, eller framförallt det äldsta barnet, börjar förstå att jag är borta väldigt mycket och jag själv känner att jag offrat väldigt mycket så kände jag att det kanske räcker nu, säger Christian Nilsson. Jag känner väl inte riktigt samma glöd och driv heller längre, förklarar han.

Sedan 1999 har Christian Nisson haft en proffskarriär som golfspelare och sedan 2006 har han spelat på europatouren och spelat in totalt cirka 17 miljoner kronor.

En av de största framgångarna var segern 2009 i Saint Omer, Frankrike. Men i år har det varit kämpigare för honom. Han ha klarat cutten och fått spela vidare i nio av 25 tävlingar, och han hamnade till slut på 149 plats i tourrankingen.

Efter den senaste tävlingen i Hong Kong bestämde han sig för att sluta spela på touren. Nu väntar istället mer familjeliv.

– Det känns skönt. Beslutet har ju vuxit fram litegrann och när jag väl tog det så kändes det helt rätt och väldigt skönt men det känns nog lite tomt också på något sätt, säger Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.