Hans Nilsson kan bli historisk

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet tillträder produktionschefen på Norbag i Töcksfors, sannolikt på uppdraget som kommunalråd i Eda.

– Det är naturligtvis skoj att jobba på en fabrik där det produceras saker, men jag vill jobba med politik för att kunna förändra det samhälle jag bor i till det bättre, säger Hans Nilsson, partiledare för Hela Edas Lista (HEL).

Han har själv varit aktiv för Junilistan, men hans parti är både höger och vänster – samtidigt.

– Vi är tvärpolitiska, så därför har vi inga ideologiska låsningar. Vi behöver inte fråga någon i Stockholm eller kolla på partiprogrammet, utan vi lever ju här och nu, säger Hans Nilsson.

Och det är just samarbetet med Vänsterpartiet som gör det möjligt att skriva historia. Aldrig tidigare har en företrädare för litet lokalt parti fått uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i en värmländsk kommun.

– Jag ser det som en väldigt utmanande uppgift, som jag tar med mig med glädje. Men jag tar inte ut något i förskott. Det är kommunfullmäktige som ska rösta om det, men det ser ju bra ut, säger Hans Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.