Fortsatt hopp om ambulans i norr

Uppdaterad
Publicerad

– Alliansen ska försöka få till en ny träff med våra landstingsråd, säger Alf Larsson (C) som sitter i kommunstyrelsen i Torsby.

Alf Larsson (C) säger att man i Torsby inte fått några bra svar på varför landstingsledningen planerar att stationera om ambulansen från Likenäs till Torsby. Han tror att alliansens kommunpolitiker ska kunna få landstingspolitikerna att ändra sig.

– Jag hoppas mycket på det. Det är ju till exempel mer folk under vinterhalvåret däruppe på grund av Branäs än vad det är i Torsby, säger han.

Också kommunalrådet Håkan Laack (S) är kritisk till landstingsledningen.

Han säger att om Socialdemokraterna i Torsby får som de vill skulle länets ambulanshelikopter placeras i Torsby och att det då också skulle finnas pengar över till en ambulans i Nordvärmland.

– Jag vill att man gör billiga och bra lösningar som innebär att det blir pengar över också till markambulans, säger han.

Frågan om ambulansen i Likenäs diskuterades på kommunfullmäktige på måndagskvällen på allmänhetens frågestund.

– Vi vet av erfarenhet att när man börjar norpa på servicen då är den kommunen inte attraktiv för folk som flyttar in, säger Anna-Greta Norström, som själv bor i Backa söder om Likenäs och är en av dem som tog initiativet till fullmäktigedebatten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.