Hårdhandskar ger vänskap

Uppdaterad
Publicerad

Integration kan ske på många vis. I Kristinehamn finns en klubb som tar till hårdhandskarna för att alla ska känna sig välkomna.

– Vi är som en familj här, säger Wadrick Porter som ursprungligen kommer från Georgia i USA. När vi ses på stan känns det att vi har ett band mellan oss och vi kan umgås även utanför den här lokalen.

Fight Center har funnits i cirka tre år och drivs av Morgan Andersson och Roger Johansson, som båda har boxningsbakgrund. Med små ekonomiska resurser tar de emot upp emot 70 personer i olika åldrar och med högst skiftande bakgrunder.

– De som har arbete får betala avgiften här, men de som inte har jobb slipper, säger Morgan Andersson. Vi har ett visst stöd från kommunen och från Värmlands Idrottsförbund, men visst är ekonomin kärv.

Den slitna trappan upp till träningslokalen ger syn för sägen och uppe i ”ringen” och träningslokalen är det rejält kallt. Några duschar finns inte. Ändå verkar alla trivas och stämningen är god, trots alla smällar deltagarna ger varandra.

– Jag är så liten och jag vill bevisa att även små tjejer kan boxas. Det är helt underbart här. Så säger Solin Zakhoy. Hon är muslim, men just i hennes fall är religionen inget hinder för boxningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.