Hon kan bli Årets frisör

Uppdaterad
Publicerad

Den 7 mars är det dags att kora årets frisör för 2014. Finalen avgörs på Metropol Palais i Stockholm och i damklassen är det värmländskt deltagande.

Ravin Sandi tar nu steget från salongen i centrala Karlstad upp på tävlingsscenen för Årets frisör, som en av fyra nominerade i damklassen. Hon får då gå från vardagsklippning till flärdfulla frisyrer. Det här är ett stort och viktigt arrangemang för frisörbranschen. En framgång här lyser upp frisörens CV.

– Bara att bli nominerad är stort och tar man hem hela tävlingen är det guld värt, säger Ravin Sandi.

23-åriga frisören Ravin Sandi från Karlstad är en av fyra nominerade i damklassen. Det betyder att hon den 7 mars ska upp på scen och klippa inför en kritiskt granskande jury. Ravin har jobbat som frisör snart i fem år efter utbildningen på Nobelgymnasiet i Karlstad.

– Det här på en helt annan nivå. Här gäller det inte att göra något som ska fungera i vardagen, utan nu får man gå utanför boxen.

Det finns sju olika klasser i den här branschtävlingen: herr, dam, avantgard, nykomling, 3-mannateam, årets salong och årets elev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.