Husvagnsboende åt tiggare undersöks

Publicerad

Karlstads kommun undersöker möjligheterna att upplåta mark där tiggarna kan bo. Hur boendet ska lösas överlåts sedan åt frivilligorganisationerna.

Socialdirektören Monica Persson har haft två möten med frivilligorganisationer i Karlstad, det senaste i måndags, om vad kommunen skulle kunna göra för tiggarna.

– Det här kom upp som ett förslag på det senaste mötet, säger Monica Persson.

– Jag har bara hunnit förankra det lite lätt hos den politiska majoriteten och jag har lämnat ett skriftligt meddelande till teknik- och fastighetsförvaltningen.

Flera av tiggarna bor vid parkeringshuset Duvslaget vid järnvägsstationen. Förslaget innebär alltså kommunen skulle kunna upplåta mark som frivilligorganisationerna skulle kunna placera ut exempelvis husvagnar åt tiggarna som väljer att stanna kvar över vintern.

Men om det är möjligt vet inte Monica Persson.

– Det är som måste undersökas nu.

Många har hört av sig till kommunen om tiggeriet.

– En del synpunkter är av negativ karaktär, men många undrar vad man kan göra för att hjälpa till, säger Monica Persson och hänvisar de som vill hjälpa tiggarna att kontakta frivilligorganisationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.