Impola trea i cupen

Idag avgjordes världscupen i långlopp, Ski Classics i Åre. Bill Impola som jagat segern i klassen herrar upp till 26 år fick nöja sig med en tredjeplats efter lördagens lopp.

Det 47 kilomter långa Årefjällsloppet vanns på herrsidan av norske Petter Eliassen. Det var hans fjärde raka seger och innebar att han blev totalsegrare i Ski Classics.

Efter fem norrmän var Daniel Richardsson bäste svensk på sjätte plats, knappt två minuter efter segraren.

Bäste värmlänning blev Bob Impola som slutade på en 23:e plats på tiden 2:12. Tre placeringar efter kom Jack Impola på plats 26.  Bill Impola placerade sig på plats 39 och tappade en placering i totalcupen och slutar på tredje plats i klassen herrar upp till 26 år.

Schweiziskan Seraina Boner vann damklassen, men fick efter tre totalsegrar i damcupen nöja sig med andra plats efter tjeckiskan Katerina Smutna.