Ingen gripen för inbrotten i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Inbrottstjuvarna i Säffle fortsätter att gäcka polisen. Senast nu i helgen rapporterades sex bostadsinbrott och sedan augusti har ett trettiotal rapporterats.

– Det som stjäls är juveler och kontanter. Sådant som ryms i fickan eller i en liten ryggsäck, säger Johan Ekstam vid polisen i Säffle

Inbrotten är koncentrerade till de centrala delarna av staden. Dagtid och kvällstid. Oavsett om husägarna har varit hemma eller bortresta. Och även om polisen inte har någon misstänkt för inbrotten tyder mycket på att det är en man hemmahörande i Säffle.

– Vi tror att han har koppling till bygden och att han finns här i våran närhet, så jag tror inte att han kommer sluta gäcka oss förrän han är gripen, säger Johan Ekstam.

Frustrerade offer

Förra helgen slog tjuven till mot Birgitta och Hans Justussons hus på Tegnérgatan i de östra delarna av staden. Ett område som är något överrepresenterat i inbrottsstatistiken.

– På något underligt vis så vänjer man sig. Det är mest frustration över att polisen inte får tag på de som gör det, säger Hans Justusson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.