Efterlyst i hela Europa

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-årige mannen som dömts för mordet på femåriga Sabina är fortfarande på fri fot. Mannen som rymde tillsammans med en kvinna från rättspsyk i Kristinehamn är nu internationellt efterlyst i hela Europa.

Polisen arbetar intensivt med spaningsarbete för att hitta mannen och kvinnan.

– Vi har stöd av Rikskrim och har därmed tillgång till deras resurser, säger Tommy Lindh, pressinformatör Polisen Värmland.

Många tycker att polisen borde gå ut med en bild på den efterlyste mannen. När det gäller försvunna personer måste polisen ha bifall från anhöriga innan man kan publicera en bild i jakten på den försvunne.

– Det är inte aktuellt i nuläget. Juridiskt sett är det här en handräckning. Vi ska hjälpa psykiatrin att ta hem en patient, säger Tommy Lindh.

Värmlandsnytts redaktionschef Tomas Skoglund ser det som tveksamt att publicera bild på den efterlyste.

– Vi har inga sådana bilder, och även om vi hade är det tveksamt om vi skulle kunna lägga ut den. Det är inte alltid som allmänhetens intresse av att få veta saker går hand i hand med de pressetiska regler vi ska följa, säger Tomas Skoglund, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Värmlandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.