Juridisk process mot förre vd:n

Uppdaterad
Publicerad

Idag beslutade Konsum Värmlands ledning att inleda en juridisk process mot den förre VD:n Steve Fredriksson.

Några exakta summor hur mycket pengar det handlar om vill Konsum Värmland inte säga idag. Men det förhandlingarna kommer att handla om är dels ett konsultarvode om 670.000 kronor plus en retroaktiv löneutbetalning.

Beslutet att inleda processen kom efter att ledningen idag suttit och utvärderat situationen tillsammans med en juridisk expert från Kooperationen.

– Han har rått oss att gå vidare i den här processen, säger Klas Olsson, kommunikationschef på Konsum Värmland till Värmlandsnytt.

– Vi hoppas naturligtvis att vi ska kunna göra upp det här i godo, fortsätter Olsson och menar också att det är viktigt för Konsum Värmland att lägga det här bakom sig.

Förhoppningen är som sagt att göra upp det här i godo men Klas Olsson är inte främmande för att man kommer att driva ärendet vidare till en rättslig process om man inte lyckas göra upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.