Prövar ej kommunens stöd till Frankfurtlinjen

Uppdaterad
Publicerad

Kammarrätten i Göteborg har beslutat att inte bevilja prövningstillstånd för Karlstad kommun när det gäller bildandet av Värmlands näringslivsutveckling och det ekonomiska stödet till Frankfurtflyget.

Kammarrätten meddelade i onsdags att man inte kommer pröva om Karlstads kommuns stöd till Frankfurtflyget strider mot kommunallagen.

– Jag har inte sett beslutet och kan därför inte kommentera det i nuläget, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunalråd i Karlstad till Värmlandsnytt.

Kommunen har nu tre veckor på sig att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen. Annars betyder det att förvaltningsrättens beslut står fast och att kommunens beslut att ge stöd åt flyglinjen mellan Karlstad och Frankfurt bröt mot lagen.

Det var i början av december 2014 som förvaltningsrätten upphävde kommunens beslut att stödja flyglinjen genom bolaget Värmlands näringslivsutveckling. Beslutet att bilda bolaget upphävdes också av förvaltningsrätten. Karlstads kommun överklagade beslutet men nu har kammarrätten meddelat att det inte blir någon prövning i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.