Coop i Edsvalla hotas av nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Konsum Värmlands styrelse föreslår att en av föreningens minsta butiker Coop Nära Edsvalla läggs ned.

– Förlusterna för Coop Nära Edsvalla har ökat kraftigt under de senaste åren, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson. Med tanke på det hårdnande marknadsklimat som råder i Värmland, kan vi inte subventionera underskottet hur länge som helst. Samtidigt måste vi också anpassa kostymen inom administrationen och grossistverksamheten till det rådande marknadsklimatet.

Samtidigt varslas sju tjänstemän och fyra kollektivanställda vid anläggningarna på Orrholmen i Karlstad.

Anledningen är, enligt ett pressmeddelande från Konsum Värmland, ett hårdare marknadsklimat för mindre butiker och ett behov av kostnadsanpassningar inom grossistverksamheten och administrationen.

Det slutliga beslutet tas av Konsum Värmlands förvaltningsråd, som ska behandla frågan på sitt sammanträde den 14 maj. Innan dess ska frågan diskuteras med medlemmarna vid ett öppet medlemsmöte i Edsvalla Folkets Hus den 28 april klockan 18 00.

Mer om förslaget till neddragningar på Konsum Värmlands hemsida – klicka här för att komma dit.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.