Konsum vill bygga i Välsviken

Uppdaterad
Publicerad

Konsum Värmland vill bygga en stor Coop Forumbutik i Välsviken i Karlstad. Förhoppningen är att bygga ett varuhus mellan XXL och Stadium.

Butiken är tänkt att byggas mellan XXL och Stadium Outlet, mark som Jula äger. Konsum Värmland skulle hyra tomten av Jula och de har tillsammans lämnat in en avsiktsförklaring för detaljplanändring till kommunen. För att kunna bygga krävs nämligen att detaljplanen ändras för att tillåta, ännu en butik, att bedriva livsmedelsförsäljning.

– Vi vill vara med där handeln växer i Karlstad och det är i Välsviken, säger Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland.

Om bygget blir verklighet så skulle det vara det första nybygget för Konsum i Karlstad sen 1982 när butiken på Bergvik byggdes.

– För oss är det viktigt att fortsätta expandera bland annat för att kunna bibehålla volymerna för våra livsmedelsindustrier som vårt bageri och Värmlandschark till exempel, säger Klas Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.