Korsetter nära hjärtat

Uppdaterad
Publicerad

– Jag har länge drömt om att få ställa ut på von Echstedtska gården, som jag besökte för många år sedan, säger konstnären och kläddesignern Ove Harder Finseth.

På den vackra 1700-talsgården utanför Säffle låter han sin praktfulla korsetter samspela med eller utmana miljön. Korsetternas sidenbottnar har dekorerats med applikationer, broderier och de speciella franskinspirerade roulurerna.

Ove Harder Finseth från Oslo är välutbildad kläddesigner som ibland arbetar med konst men oftare med Haute Couture. Hans mest omskrivna verk inom det området var den brudklänning han sydde åt norska kronprinsessan Mette-Marit  och som väckte stor uppskattning bland både kreti och pleti.

– Korsetter är nära hjärtat och nära ansiktet och att arbeta med ett litet stycke tyg, forma, brodera och dekorera det tills det blir ett vackert konstverk har jag länge velat göra, konstaterar Ove Harder Finseth.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.