Kritik mot alkoholtillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Mer än  månad innan Fryksdalsdansen drar i gång i Sunne kommer protester mot alkoholtillståndet i Kolsnäsparken.

Via insändare och andra kanaler har kritik förts fram mot omfattningen av alkoholtillståndet för Kolsnäsparken under Fryksdalsveckan i sommar.

– 2013 hade vi tre försäljningsställen och sex barer, säger Reine Flodin, VD för Sunne Turism som driver Kolsnäsparken.  Nu under Fryksdalsdansen 2014 kommer vi att ha tre försäljningsställen och sex barer. Det är det som är och det är ingen utökning.

– Det används alldeles för mycket alkohol under Fryksdalsdansen, anser Staffan Wrange, representant för Dansföreningen Bugg o Sånt i Sunne. Om man dansar i Malung med någon från Kiruna eller Ystad, så är det samma sak när man säger att man är från Sunne. ”Jaså, ja det är ju där ni har fylledans”, säger de. Och då slutar man att tala om att man är från Sunne.

– Ska du driva en festival är det ju ett sorts värdskap att kunna erbjuda vuxna människor alkohol också. Det är 2014 och besökarna vill köpa sig en öl, helt enkelt. Så är det, säger Reine Flodin.

–Det gäller ju för tillståndshavaren här att följa upp det här, påpekar Gert Dahlberg(S), vice ordförande i socialnämnden i Sunne. Vi kommer med all säkerhet att ha att ha tillsyn här då under dansen från socialnämden.

Inga remissinstanser har haft invändningar mot alkoholtillståndet. Och ungdomar mellan 14 och 17 år får pengar tillbaka om de blåser grönt vid både in-och utgång till och från Kolsnäs.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.