”Kunde inte kännas bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Lag Niklas Edin från Karlstad möter Norge i finalen i curling-EM i schweiziska Champéry i morgon.

Laget har gått obesegrade genom turneringen och om man vinner finalen sällar man sig till en exklusiv skara vinnare i curlinghistorien.

– Det betyder jättemycket. Det är inte ens tio lag som har gjort det genom tiderna så av den anledningen är det stort, säger lagets skipper, Niklas Edin.

Att vinna EM betyder inte bara att laget kommer hem med guldmedaljer. Ett stort skutt på världsrankingen ligger också i potten och med det, ett fortsatt tävlande i Elite 10.

– Inför den här turneringen så ligger vi elva på den listan, men nu har vi ju minst 35 poäng säkrade, men kan vi vinna här så har vi 45 och då ligger vi helt plötsigt femma på årets världsranking, säger Niklas Edin.

Det står med andra ord en del på spel inför framtiden. Och det gäller att ha med sig en bra känsla in i lördagens final.

– Det känns väldigt bra. Det är egentligen ingenting som kunde kännas bättre, säger Niklas Edin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.