Laddar för hemmapremiär

Uppdaterad
Publicerad

På lördag intar Färjestads damlag för första gången isen i en hemmamatch och för spelarna väger den grön-vita matchtröjan tungt.

– Det känns riktigt laddat. Det ska bli gött att äntligen få debutera på hemmais, riktigt gött, säger lagkapten Sara Kask som fanns på plats när laget höll en presskonferens under torsdagseftermiddagen inför lördagens hemmapremiär.

De har tränat barmark hela sommaren och det gav resultat i säsongspremiären borta mot Västerås. Då vann de en säker seger med 3-0. Samtidigt var det också debutmatchen i det nya matchstället.

Hur känns det att ha bytt ut Skåretröjan mot en Färjestadströja?

– Väldigt spännande. Det märket man har på bröstet nu väger ganska tungt. Så det blir en skilllnad, säger Sara Kask som tror att klubbytet kommer medföra en rad positiva effekteri framtiden.

– tvecklingen kommer kunna vara betydligt bättre. För Värmland tror jag det kommer att bli ett uppsving också, när vi få ha märket på tröjan.

”Betyder väldigt mycket”

Chef för damerna är Bo Kulon Lennartsson som även han ser en rad fördelar med det nya damlaget.

– Naturligtvis betyder det väldigt mycket att vi får in tjejer som vill visa upp sig med vårt varumärke. Det är tveklöst positivt.

Just nu spelar laget i Division 1 Västra, där man förra året kom på en andraplats. Men man har inte heller bråttom att röra sig upp mot den högsta serien, Riksserien.

– Först och främst handlar det om att hitta glädjen och se vart det här tar vägen. Till skillnad från andra lag som till exempel Djurgården så skyndar vi långsamt, säger Bo Kulon Lennartsson.

Boork på plats

Även Damkronornas förbundskapten Leif Boork var på plats under presskonferensen. Han tycker det är positivt för sporten att storklubbar som Färjestad har damlag.

– Det blir ju en statushöjning direkt när etablerade klubbar, med den bakgrunden som Färjestad till exempel har, går in och tar damhockeyn på programmet.

Sen blir det ju en push även för de aktiva tjejerna som spelar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.