Lag Edin fortsatt obesegrat

Uppdaterad
Publicerad

(Uppdaterad) Under söndagen utökade laget sin segersvit. Totalt har fyra omgångar spelats.

Under söndagsförmiddagen mötte laget Lettland som man besegrade med 7-5. Senare under kvällen vann de även mot det danska laget, som förlorat sina tre inledande matcher och så även denna. Efter 7-2 till lag Edin gav det danska laget upp.

På måndagskvällen möter laget det hemmalaget och tillika regerande EM-segrarna Schweiz, som tros bli deras största utmaning hittills. För det svenska damlaget, lag Hasselborg gick det värre under söndagen då laget förlorade båda sina matcher mot Schweiz och Ryssland.

Lördagens segrar

Laget vann först enkel med 8-2 mot Italien. Den matchen avgjordes på bara sex omgångar. Det blev desto tuffare i den andra matchen mot Tjeckien. Ställningen var 2-2 fram till den sjunde omgången där lag Edin kunde gå fram till en 5-2 ledning. Tjeckerna jagade sedan men nådde inte ända fram. Matchen slutade 5-4 till lag Edin.

EM fortsätter idag för lag Edin med matcher mot Lettland och Danmark. Tävlingarna kan du följa här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.