Läsvecka i Forshaga

Publicerad

När höstmörkret och kylan drar in passar skolan och biblioteket i Forshaga på att försöka öka intresset för litteratur, språk och skrivande med hjälp av en läsvecka för alla elever i årskurserna 1-9.

Högläsning, ljudböcker, tipspromenader och filmer med anknytning till böcker används för att göra bokens värld spännande och intressant. Och alla får chansen att träffa en författare. Åttondeklassarna på Lärcenter i Forshaga fick möta Katarina von Bredow.

– Man får en bättre inblick i hur det är att vara författare och att det inte är så himla lätt att skriva böcker. Det är väldigt roligt att de tar sig den tiden och kommer ut, säger Elsa Norén.

Läsförståelse nytta i alla ämnen

Alla teoretiska ämnen, till och med mattelektionerna, byts mot bokläsande. Matteläraren Johan Eriksson har inget emot det.

– Det är helt ok, för man har alltid användning av läsningen i matten också. Läsförståelse har man nytta av i alla ämnen, så det fungerar väldigt bra, konstaterar Johan Eriksson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.