Många obesvarade frågor

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det 20 år sedan Estonia förliste och 852 människor omkom. För passageraren och Karlskogabon Anders Ericson var det viktigt att delta vid Minnesmonumentet  på Djurgården i Stockholm under söndagen.

Värmlandsnytt träffade honom på Kväggeshyttans bygdegård tidigare i veckan. Vad tänker han 20 år efteråt?

– Man är ju oerhört tacksam mot alla som utför räddningsinsatser, säger Anders Ericson, som räddades efter sex timmar i det kalla vattnet, till slut under en upp och nedvänd flotte.

– Jag mår bra, men det är bedrövligt att inte alla frågor som ställts under åren fått ett svar. Jag vet fortfarande inte varför båten sjönk, konstaterar han.

Anders Ericson har varit engagerad i olika utredningar kring katastrofen. Nu lever han vidare som aktiv pensionär. Musiken har varit en hjälp. Vi träffar honom när han repeterar med en av de tre musikgrupper han ingår i – Botvids Busar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.