På väg 650 vid Ottebols gård föll ett träd ned över vägen Foto: Bengt Andersson

Många nedfallna träd

Uppdaterad
Publicerad

Blåsten har gjort att flera träd har fallit ned, bland annat på bilar och över vägar, på olika håll i länet.

Trafikverket rapporterade under morgonen om ett träd som blåst ned och blockerade väg 63 i höjd med Lindfors. Senare kom meddelande från verket om ett nedblåst träd över väg 885 från Hundviken till Ragvaldstjärn. I höjd med Norra Råda kom vid lunchtid rapporter om ett nedfallet träd över väg 62 och strax efter klockan 12 föll träd ner över väg 650 mellan Ottebols gård och Åmotfors kyrka.

”Kan vara förädiskt”

På Norrstrand i Karlstad föll några träd dessutom ner över ett par parkerarade bilar och bara ett stenkast bort stod Kåre Karlsson och hans kollega från Karlstad kommun och beskar några andra träd.

– Tur att vi inte var längre ner för om den hade träffat skyliften så vet man inte hur det hade gått. Det hade kunnat bli en riktig olycka, säger han.

– Det är lurigt och svårt att avgöra i vilken kondition trädet är i. Är de murkna invändigt och ihåliga så är det förädiskt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.