Charlie Weimers (KD) var kritisk till att kyrkan bjudit in Sebbe Staxx och Kartellen. Foto: TT Bild

Mångfaldsdagen ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads pastorat tog under eftermiddagen beslut om att ställa in Mångfaldsdagen. Orsaken är att Kristdemokraterna gått ut med att man skulle bojkotta dagen eftersom kyrkan bokat gruppen Kartellen.

Det var under tisdagen som Kristdemokraternas Charlie Weimers gick ut med att partiet tänkte bojkotta evenemanget.

– Att bjuda in Sebbe Staxx och Kartellen är att legitimera politiskt våld och det kan vi inte ställa upp på, sa han till Värmlandsnytt.

mångfaldsdagen

I ett pressmeddelande som kyrkan skickade ut under eftermiddagen säger Harald Cohén, domprost i Karlstads pastorat, såhär:

– Ett politiskt parti har valt att gå ut och bojkotta arrangemanget med hänvisning till ett av de band som skulle ha spelat och dessutom uppmanat andra partier att inte heller komma och tala. Därmed blir inte Mångfaldsdagen vad den var tänkt att vara, och vi kände oss tyvärr tvungna att ta detta mycket tråkiga beslut, säger han.

När Charlie Weimers (KD) nås av beskedet menar han att kyrkan borde ha agerat annorlunda.

– Jag tycker inte att man borde ha ställt in hela Mångfaldsdagen, utan nöjt sig med att stryka de icke demokratiska inslagen på agendan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

mångfaldsdagen

Mer i ämnet