Margot Wallström talar i Karlstad på första maj

Publicerad

Socialdemokraten och före detta socialministern och EU-kommissionären Margot Wallström kommer att tala på första maj i Karlstad.

– Det är fyra år sen jag förstamajtalade senast och det känns hedrande att partiet har frågat mig, säger Margot Wallström till SVT.

– Just i år är det ett bra tillfälle att uppmana folk att använda sin rösträtt, inte minst i Europaparlamentsvalet. Det är jätteviktigt att mota de främlingsfientliga och rasistiska krafter som är starka och breder ut sig i samhället.

För två veckor sedan öppnade Margot Wallström i en intervju i TV4 för att komma tillbaka till en mer framträdande roll i politiken om Socialdemokraterna vinner valet.

– Jag längtar tillbaka till många frågor, sa hon då.

Har partiledningen sedan dess hört av sig för att diskutera din framtida roll ?

– Nej, inte på det sättet. Stefan Löfven och jag har haft kontakt sen en bra tid tillbaka. Vi ses ibland och pratas vid på telefon, men det har vi inte pratat om så mycket.

– Vi får se framöver om det finns möjlighet att göra någonting.

Vad tänker du ta upp i ditt förstamajtal ?

– Jag har inte börjat skriva på talet än och ska fundera över det nu. Men det givna är att vi har flera viktiga val framför oss och hur världen ser ut just nu, vad människor oroar sig för och har förhoppningar kring.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.