Mona snabbast igen

Uppdaterad
Publicerad

8 655 kvinnor sprang, gick eller lunkade Vårruset i Karlstad på onsdagskvällen. Ett 50-tal fler än förra året.

De allra flesta tog det ganska lugnt, men några ställde upp i tävlingsklassen och  men några ställde upp i tävlingsklassen och Mona Hallberg från Arvika var för tredje året i rad först över mållinjen på tiden 17.50. Arrangörarna fick en lång kväll eftersom många fler än tidigare år stannade kvar efter loppet och hade picknick vid Sundstatjärn.

-Det är alldeles fullt här på gräsmattan vid Sundstatjärn och det är en fantastisk stämning, säger Elinor Johansson, arrangörsansvarig av Vårruset i Karlstad.

Av de 8655 startande var de flesta med i något av de 1350 anmälda lagen. Lag med sex personer eller flera fick en picknickkorg.

Tidigare år har vädrets makter inte inbjudit till långa picknickar, men på onsdagskvällen gjorde de det, och många satt kvar långt fram på kvällen och nöjda efter sina insatser i motionsloppet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.