Mumsig mat på mässa

Uppdaterad
Publicerad

Det var trångt i Gruvan i Grums idag. Många kom till den åttonde upplagan av matmässan för att smaka, handla och inspireras.

–  Allla tycker ju om mat, det ligger ju i tiden och det är kul att kunna jobba med närproducerat, säger en av arrangörerna Venka Larsson på Grums kommun.

Marmeladen, honungen och korven, känns nog igen från dom flesta marknader i Värmland, men idag handlade det också om raw food. Mat som inte tillagats i mer än 42 grader

– Det är bra för man behåller all näring i maten, det kan vara grönsaker, rotfrukter, frukter, nötter, bär och sötningsmedel som honung, säger kocken Josefin Jäger.

Josefine Jäger, som kommer från Grums är kock och författare till en ny bok om just raw food, en  trend som hon tror kommer att hålla i sig.

– Javisst, det är en trend, men det är naturligt, så jag tror att det kommer att hålla i sig, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.