Munkfors köpte ut anställd för 260 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En socialsekreterare i Munkfors kommun har fått 260 000 kronor av kommunen för att sluta på sin tjänst.

Munkfors kommun har kritiserats av ett flertal föräldrar för att bryta mot LUV, lag mad särskilda bestämmelser om vård av unga. Detta sedan det framkommit att kommunen omhändertar fler barn än andra kommer, sett till antalet invånare. Socialsekreterare i kommunen har även anklagats för maktmissbruk.

Tidigare i år beslutade Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att utreda hur kommunen arbetar med barn. Och mycket talar för att det är just den utredningen som ligger bakom beslutet att köpa ut socialsekreteraren.

Marita Lundström, personalchef på kommunen, vill inte svara på några frågor.

– Jag hänvisar till kommunchefen i detta ärendet, säger Marita Lundström till Värmlandsnytt.

Kommunchefen, Jan-Olov Appel går inte att få tag på, men i en intervju med Värmlands Folkblad bekräftar han att socialsekreteraren fått en summa pengar i samband med att denna sagt upp sig. Han vill inte gå in på orsakerna varför, men säger att det var en gemensam överenskommelse och att det var en bra väg att gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.