Musiklärare startar skivbolag i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kväll var det släppfest för en unik skiva. Lärare på Solbergagymnasiets musikprogram i Arvika har startat ett skivbolag som ger ut elevernas egna låtar – och idag kom den första skivan ut.

Musikeleverna Johanna, Jessica och Magdalena som går i 2:an på Solbergagymnasiet fick idag en rykande färsk skiva i handen, en skiva med tre egna låtar. Samtidigt finns Låtarna som de själva komponerat och producerat finns också ute på musiksighter som Spotify och iTunes.

Det är ju en stor möjlighet för oss att synas, vad jag vet så är vi först, säger Magdalena Åhlin.

– Att släppa en skiva redan när man är arton tycker jag är jättecoolt, säger Jessica Gajdos.

– Vi har fått hjälp med att skriva låtarna, sen har vi lärt oss jättemycket när vi spelade in låtarna. Man lär sig väldigt mycket, säger Johanna Arvidsson.

Eftersom en skola inte kan driva skivbolag har läraren David Engström och några kollegor själva bildat bolaget Percussion records.

– Syftet med skivbolaget är att ungdomarna ska få testa på hela resan, från att det inte fanns någon musik till en färdig produkt som faktiskt blir utgiven, säger David Engström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.