NWT säljer Helsingborgs Dagblad

Uppdaterad
Publicerad

Sydsvenskan planerar att köpa Helsingborgs Dagblad som till hälften ägs av Nya Wermlands Tidningen.

Planen är ett gemensamt bolag där fyra olika dagstidningar i västra Skåne ingår, utöver Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad även Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar, samt gratistidningarna City, Sydsvenskan Nära och Hallå plus samtliga digitala utgåvor.

”I dagens turbulenta mediebransch är det viktigt att vara tillräckligt stor för att kunna möta utmaningarna”, säger Lars Dahmén, vd och chefredaktör för Sydsvenskan, i ett pressmeddelande.

En avsiktsförklaring är undertecknad och under onsdagen kommer informationsmöten att hållas med personalen.

De två företagen ser många möjliga synergieffekter, både vad gäller det redaktionella och det marknadsmässiga.

”En logisk affär”

”Framtiden för dagspressen ligger i samordning på ännu fler områden än i dag. Detta är en helt logisk affär på den skånska marknaden”, säger Sydsvenskans styrelseordförande Gunilla Herlitz i ett pressmeddelande.

De båda tidningarna samarbetar sedan tidigare kring ett gemensamt säljbolag och kring tidningsutbärning. En gång i månaden ger Helsingborgs Dagblad ut Sydsvenskan Näringsliv.

Avsiktsförklaringen sträcker sig fram till sista juni, men parterna siktar på att ett konkret avtal ska kunna undertecknas tidigare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.