Vid invigning av bytespunkten i Rudsbyn firade byalaget tillsammans med bland andra Värmlandstrafik, Trafikverket och Säffle kommun. Foto: Värmlandstrafik

Ny bytespunkt invigd i sydöst

Publicerad

Idag invigdes en så kallad bytespunkt i Rudsbyn vid E18. Det är en investering på över nio miljoner kronor för att resenärer lättare ska kunna byta till olika tre olika linjer i kollektivtrafiken.

Bytespunkten i Rudsbyn ligger där E18 och länsväg 525 från Åmål och Svaneholm möts. Idag har Värmlandstrafik tillsammans med byalaget och Säffle kommun invigt bytespunkten. Den är anpassad för personer med funktionsnedsättning, det finns digitala informationstavlor och parkeringsmöjligheter för bilar och cyklar. Trafikverket står för investeringen på 9,1 miljoner kronor.

Vid bytespunkten i Rudsbyn möts linje 700 (Karlstad-Årjäng-Töcksfors), 812 (Nysäter-Svaneholm-Åmål-Säffle) och den nya linjen 813 (Svaneholm-Rudsbyn).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.