Foto: AP

FBK värvar amerikansk center

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad BK meddelade under fredagen att de skrivit kontrakt med den amerikanske centern Robbie Earl.

Robbie Earl spelade senaste säsongen i EV ZUG i schweiziska NLA och sportchef Leif Carlsson är nöjd med nyförvärvet.

– En spelare vi haft våra ögon på ett tag. Han har varit Europa under några säsonger och gillar den större rinken. Det är en spelare som gillar att ha puck och som befinner sig centralt i banan och han har ett riktigt bra skott, säger Carlsson i ett pressmeddelande.

Han har själv sett honom spela live.

– Jag varit i Schweiz och kollat på egen hand. Dessutom har jag haft kontakt med svenska spelare i ligan som har fått gett sin syn på honom. Dessutom har jag sedan tidigare en väldigt bra kontakt med Peter Andersson i Lugano (f d Färjestadsspelaren) och de uppgifter vi fått om honom har stämt alltihop. Vi bedömer att han kommer att bli väldigt nyttig för oss, säger Carlsson.

Känner till klubben väl

Robbie Earl har precis avslutat säsongen i Schweiz och har nu flugit hem till Madison, Wisconsin, där han kommer att förbereda sig för en vad han säger intressant säsong.

– Jag ser verkligen fram emot att få komma till Karlstad och Färjestad BK. Det är en klubb jag känner till väl och har dessutom en kompis som spelar där, Justin Pogge, som jag dessutom pratat en del med innan det blev klart, säger Earl som inte räds krav och förväntningar.

De större europeiska rinkarna tycker han själv är något som passar hans spelstil.

– Det är mera plats och jag som gillar att åka mycket skridsko får ju större utrymme. Passar mig perfekt, säger Earl i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet på 1 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.