Ny småbåtshamn i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Vid Örsholmen i Karlstad planeras en ny småbåtshamn med 650 platser.

–  Här skulle man kunna få plats med upp till 650 småbåtsplatser om man bygger ut hela potentialen i området, säger Christina Hägglund, enhetschef Natur och park.

I dag är det brist på båtplatser i Karlstad, drygt 400 båtägare står i kö. Nyheten om den planerade marinan ses som en positiv sasning bland båtfolket.

– Det är precis vad som behövs här, det är ju brist på platser överallt, säger Klas-Göran Karlsson.

Intill står Lars Sundberg och polerar sin segelbåt.

–  Jag tycker det är en bra idé. Vi behöver båtplatser även ute på Hammarö, så det är ett positivt förslag att man satsar på båtlivet, säger Lars Sundberg.

Fem miljoner till förstudie

Karlstads kommuns teknik och fastighetsförvaltning har begärt fem miljoner kronor till en förstudie och detaljplaneändring.  Hela bygget beräknas kosta cirka 50 miljoner kronor.

– I det här området bedömer vi att det är ett ganska lite motstående intressen. Vi är ju i ett industriområde så det är inga boende som berörs och det är lätt att ordna parkeringsplatser och sånt som brukar var problem, säger Christina Hägglund.

I hamnen ska det finnas plats för cirka 40 större båthus och uppställningsplatser. En ny väg ska dras från Regnvindsgatan och den kraftledning som i dag går genom området förslås grävas ned för att få tillgång till mer mark.

Tidigast 2017 kan den nya småbåtshamnen stå klar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.